Uitgelicht

Miranda’s blog op WEBtalk

Beste lezers,

Schrijven is naast een gedeelte van mijn werk ook een grote hobby van mij. Daarom deel ik graag ervaringen en gedachten.

Ik deel nieuwtjes over marketing en communicatie en geef je een kijkje in mijn werkzame leven. Voel je welkom om mij te volgen!

Warme groet, Miranda

PS: Wist je dat ik een online cursusplatform heb met heel veel (vaak gratis) video’s met tips en tricks over marketing & communicatie?

Neem een kijkje via deze link!

Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd

Wat doe jij liever; een studieboek lezen of een instructiefilmpje bekijken? 

Omdat ik het leuk vind om mijn kennis en ervaring over marketing en communicatie te delen, en ik heb gemerkt dat dat gewaardeerd wordt ☺️, ben ik bezig met het opzetten van een online cursusplatform. Je vindt hem onder de naam https://cursus.webtalk.nl.

Het doel is om cursisten op een luchtige manier op weg te helpen via korte video’s. Met veel concrete tips, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Ik ga video-cursussen maken over:

– het maken van een (online) marketingplan
– het maken van een communicatieplan
– het maken van een businessplan
– het toepassen van marketingmodellen
– het creëren van een campagne
– …… en wat ik verder nog bedenk 🙂 

Ideeën over een marketing- of communicatievraagstuk waar jij wel wat hulp bij kunt gebruiken? Laat het weten en inspireer mij! 

We gaan voor goud!

Vanmorgen mocht ik gespreksleider zijn tijdens een brainstormsessie. Digitaal dit keer (uiteraard). We namen de Golden Circle van Simon Sinek als basis om te onderzoeken waar we ‘eigenlijk van zijn’. 

Of, zoals Simon het zo treffend zegt: ‘Why do you wake up in the morning? And why should I care?’ 

Fijn om zo een mooi gesprek te faciliteren dat start bij intrinsieke motivatie. Geen idee waar ik het over heb? Bekijk dan dit filmpje eens, dan hoor je het van de meester zelf. 

Verpleegkundige op video

Sinds november ’20 is er binnen DigiContact 24/7 een digitaal verpleegkundig team beschikbaar voor begeleiders. Dat betekent dat er altijd medisch advies ingewonnen kan worden. Bijvoorbeeld over medicatie, iemand die zich niet lekker voelt of twijfel of de huisarts ingeschakeld moet worden. 

Omdat dit een nieuw team is, besteden we er extra aandacht aan. Bijvoorbeeld door het opnemen van een video waarin verpleegkundige Maaike Peters – Arensman uitlegt waar zij zoal voor gebeld wordt. 

Binnenkort de video, nu alvast een foto van de ‘making off’. 

Verleiden met Cialdini

Robert Cialdini is voor mij een grote inspiratiebron. Zijn 6 overtuigingsprincipes gebruik ik in ieder marketingplan dat ik maak. Dit zijn ze:

🍀Wederkerigheid (het is geven en nemen in het leven)

🍀Schaarste (als ik het nu niet doe dan mis ik de boot)

🍀Autoriteit (betrouwbaar, vertrouwen, bewezen)

🍀Consistentie (we zijn graag consistent in ons gedrag)

🍀Sympathie (heb je de gunfactor?)

🍀Sociale bevestiging (doen/kopen anderen het ook?)

Door over ieder van bovenstaande principes na te denken en hier gerichte acties aan te hangen, verzeker je jezelf van succes!

Kijk eens naar de voorbeelden in dit filmpje en bedenk hoe je het kunt gebruiken binnen jouw business ⬇️

LVB Leefstijlen

Is het BSR-leefstijlenmodel geschikt om meer inzicht te krijgen in de doelgroep van mensen met een licht verstandelijke beperking? Die vraag stelden wij ons circa een half jaar geleden. 

Na een periode van onderzoek, inventarisatie en brainstormsessies staat mijn beeldscherm nu vol met allerlei output. Hoe krijg ik dit op een overzichtelijke manier in een rapport? En komen er steekhoudende conclusies en aanbevelingen uit? Eerst maar eens even een stukje wandelen…

(overbelichting is vanwege privacy-overwegingen)

Voel je welkom!

Een van mijn eerste projecten binnen Stichting Philadelphia Zorg was het organiseren van de introductie van een welkomstcadeautje voor nieuwe cliënten. Het werd een vrolijk gekleurde bewaardoos van stevig karton, vol met presentjes. Uitgezocht door medewerkers die de nieuwe client al hebben leren kennen en samengesteld op een dagbestedingslocatie.  

Inmiddels zijn er zo’n 1.000 van deze welkomstdozen uitgereikt. Reden voor voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia Greet Prins om er een column aan te wijden. Mooi! 

Tegenlezen

Lisa van Duijn is projectleider bij DigiContact. Zij schreef een whitepaper met als titel: Is digitale ondersteuning de oplossing voor uitdagingen in de zorg? Ik mocht tegenlezer zijn en haar teksten redigeren en aanvullen met voorbeelden uit eerdere interviews die ik afgenomen heb. 

Het is een mooi document geworden, dat zorgprofessionals zeker zal helpen om de juiste beslissingen te nemen omtrent de implementatie van digitale begeleiding als toevoeging op het zorgaanbod.  

Het whitepaper is te lezen via deze link ⬇️

De paden op, de lanen in

Mijn opdrachtgever Ruimte voor de Vecht verzond gisteren een subsidieaanvraag in het kader van de Regio Deal Regio Zwolle. Bijdragen vanuit deze Regio Deal en de provincie Overijssel vormen het sluitstuk van de begroting waarbij 16 partners ruim 15 miljoen euro investeren in 23 projecten in het Vechtdal. Een echte mijlpaal!

Eigenlijk hadden we dit samen met alle partners uitbundig moeten vieren, maar dat zat er door Corona helaas niet in. Dus toog ik met cameraman Boaz Tepper langs de bestuurders en maakte een leuk filmpje van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. De ene bestuurder was thuis aan het werk, de andere troffen we op het gemeentehuis en weer een ander stond tussen de koeien. Het was een ontdekkingsreis door het prachtige Vechtdal, met als resultaat een superleuk filmpje waar de trots en het enthousiasme vanaf spat.

Kijk zelf maar….

En door…

Al vanaf 2017 mag ik mijn marketing- en communicatiekunsten vertonen bij Stichting Philadelphia Zorg. In dit bizarre jaar heb ik hierdoor kunnen werken vanuit een solide basis. Wat een voorrecht! 

Pas geleden hebben we ook voor 2021 weer goede afspraken kunnen maken. Supertof dat ik door mag gaan met het optekenen van mooie ervaringsverhalen, het uitdenken en coördineren van campagnes en het creëren van allerlei content voor Philadelphia en DigiContact. Ik heb er zin in!