Ik kan nu al met pensioen, maar waarom zou ik?

30 jaar pensioenopbouw in loondienst. 7 jaar FOR. Beetje belegd, geluk gehad bij aan- en verkoop eigen woningen, wat geërfd, veel gewerkt en flink gespaard. Dat zijn ongeveer de ingrediënten waardoor ik, als ik dat wil, nu al met pensioen zou kunnen gaan. 

Lekker gevoel. Zeker. Ben er ook erg blij mee. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om deze mogelijkheid te benutten. Welnee joh, ik kom nu pas echt tot bloei! Deze vrijheid werkt zo door in mijn hoofd. Het geeft me vleugels. Alleen al het idee dat ik elke dag kan doen wat ik leuk vind. Opdrachten kan aannemen waar ik bakken vol energie van krijg. Leuke mensen kan ontmoeten om mee samen te werken. Mooie resultaten kan behalen. Maatschappelijk van waarde kan zijn. 

De lijst met redenen om aan het werk te blijven is lang. Natuurlijk denk ik wel na over minder werken. Meer tijd voor familie en vrienden, wandelen, fietsen, reizen, bootje varen. Maar dat heb ik anders opgelost. Ik heb superfijne projectteams om mij heen verzameld waarmee ik klussen samen doe. Zo kan ik de voor mij broodnodige variatie behouden in mijn opdrachten, en ook eens wat gas terugnemen als ik dat wil. 

Moraal van het verhaal? Creëer voor jezelf de ideale dag/weekinvulling. Eentje waarbij je nu al het gevoel hebt dat je nooit meer hoeft te werken 😃.

Fijne dag,
Miranda 

Foto: Bezig met de uitwerking werkplan TOP 5 uit workshop Customer Journey die ik vorige week heb begeleid.

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s