Hybride gaat mij niet ver genoeg

Wanneer je niet komt opdagen, gaan we ervan uit dat je ontslag hebt genomen.

Hybride werken. Het toverwoord tegenwoordig. De één vindt het een gruwel en de ander zweert erbij. Voor een aantal van ons (waaronder ikzelf) gaat de mogelijkheid om hybride te werken nog niet ver genoeg. 

Volledige vrijheid om je werk te doen qua tijdstip en werkplek, dat is mijn droombeeld. Vanuit de gedachte dat, wanneer het nodig is om fysiek bij elkaar te komen, dat vanuit de werker(s) zelf wel geïnitieerd wordt. Zonder regels en voorschriften. 

Is dit een realistisch droombeeld? Of zal een bedrijf altijd een soort drang voelen om de vrijheid aan banden te leggen? 

Zelf merk ik dat ik het al snel betuttelend vind, als men mij (zonder voor mij relevante redenen) verplicht om ergens fysiek te zijn of alleen binnen de ‘normale’ kantooruren te werken. Kijk naar wat ik oplever en naar mijn bereikbaarheid in het algemeen. Denk ik dan vaak. 

Natuurlijk ben ik er als het voor de opdracht nodig is. Fysiek, digitaal, telefonisch, per mail. Overdag, ’s avonds of in het weekend. Net wat we met elkaar (de betrokkenen bij een project) op dat moment handig vinden. Dat spreekt voor mij vanzelf. Maar verplichten? Nee, daar doe ik niet meer aan mee. 

Elon Musk zei het heel treffend in het mailtje naar zijn personeel, dat laatst rondging op LinkedIn: ‘If you don’t show up, we will assume you have resigned.’

Was dit mijn opdrachtgever, dan zou ik antwoorden: ‘Yep, dat klopt.’ Deze dame zit graag zelf aan het roer. 

Fijne dag,
Miranda

#hybridewerken#remotework

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s