Bewijsdrang

Sinds ik me niet meer hoef te bewijzen, gaat alles beter.

Ik kwam met een Mavo diploma van school. Na een reep chocola van de hoofdmeester, want: beste cijfer Cito-toets, lukte het me niet om mee te komen op het VWO. Dat had allerlei oorzaken, waarvan desinteresse de grootste was. Ik had een (4 jaar ouder) vriendje en vond school zooooo onbelangrijk.

Anyway, met Mavo kun je nog steeds een mooie MBO opleiding volgen, of doorstromen naar de Havo, maar deze dame was klaar met school. Werken en geld verdienen, dat klonk beter. De verkering was uit en ik wilde zelfstandig en onafhankelijk zijn. Het zat er al vroeg in 😀.

De pak ‘em beet 20 jaar daarna ben ik bezig geweest om te bewijzen dat ik net zo slim ben als mensen die gestudeerd hebben. Ik haalde bijvoorbeeld een 10 voor de basismodule Rechten van de OU, alleen maar omdat de docent zei dat het te hoog gegrepen was. Na de propedeuse ben ik naar NIMA overgestapt. Daar vond ik echt mijn draai. Marketing is mijn ding.

Toch was die bewijsdrang er nog steeds. Het was pas 7 jaar geleden, na een heftige gebeurtenis, dat ik heel bewust tegen mijzelf zei: ‘Kappen nou! Je doet het goed. Leef gewoon je leven! Doe wat je gelukkig maakt!’

Vanaf dat moment hoef ik niets meer van mezelf. Helemaal niets. Behalve doen waar ik blij van word. Ik speel eigenlijk de hele dag een beetje. En weet je wat het gekke is? De zaken gaan sindsdien alleen maar beter 🤓.

Fijne dag,

Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s