Dromen

Mijn droom vertellen, oei, dan moet ik er ook aan werken…

Ik las het laatst onder een bericht van iemand anders. ‘Vertel over je dromen, dan weten mensen ervan en kunnen ze je ondersteunen.’ Dat zette me aan het denken. 

Dromen najagen, dat doe ik mijn hele leven al. Soms lukt het, soms niet. Soms verandert mijn droom terwijl ik ermee bezig ben om hem uit te laten komen. 

Toch vertel ik anderen niet altijd over mijn dromen. Waarom niet? Omdat het vertellen over je dromen ook een bepaalde verplichting met zich meebrengt. Tenminste, zo voel ik het. De druk om verantwoording af te leggen. Anders ben je toch een soort van loser of luchtfietser. En dat wil ik niet zijn.

Ik ben nogal een type van ‘afspraak = afspraak’. Mensen moeten op mij kunnen bouwen. Dat betekent dat ik het mezelf kwalijk neem als ik niet aan een afspraak kan voldoen. Zelfs als de oorzaak buiten mijzelf ligt. 

Hoe dat te maken heeft met het vertellen van je dromen? Dat is toch geen vastomlijnde afspraak? Nee, dat klopt. Maar toch is het een soort belofte, die je doet. Zodra je het naar buiten brengt, kijken er allerlei mensen mee of jij die belofte wel nakomt. 

Is dat dan slecht, die stok achter de deur? Neu, niet echt. Maar wel op mijn tijd. Als ik er klaar voor ben om er ook echt mijn schouders onder te zetten in plaats van erover te dromen. 

Eigenlijk vertel ik het pas als de droom al half uitgekomen is :-). Want weet je, een droom uitspreken en dan verwachten dat iemand anders zorgt dat hij uitkomt, dat zit niet zo in mij. 

Hoe doe jij dat? Ben jij altijd open over je dromen?

Fijne dag,
Miranda 

foto: Dunas de Maspalomas, een perfecte ‘droomroute’

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s