Doen waar je gelukkig van wordt

Doen waar je gelukkig van wordt, dat leerde ik ook mijn kinderen.

Dit is mijn zoon Wesley. Een blonde vent van 32. Vrijdag was ik uitgenodigd voor een ‘thuisfrontdag’. Wanneer militairen op uitzending gaan, wordt zo’n dag georganiseerd voor de familie. Je hoort wat het doel van de reis is en welke faciliteiten er zijn voor de thuisblijvers.

Gelukkig hoeft Wes dit keer geen gevaarlijke missie uit te voeren. Hij gaat 4,5 maand naar de legerbasis op Curaçao. Een reguliere ‘rotatie’, zoals ze het noemen. Het staat gewoon in het rooster, zeg maar.

Wes was als kind een behoorlijke energiebom. Niet dat het escaleerde hoor, maar we dachten als ouders wel: ‘Hoe pakken we dit aan?’ Het was heel duidelijk dat een kantoorbaan niets voor hem zou zijn.

De opleiding Vrede & Veiligheid was een gouden greep. Hij kwam daarna in dienst bij Defensie. Geen oefening was hem te zwaar en geen bevel te moeilijk. Hij was er helemaal op zijn plek. Hij kon zijn energie kwijt en kreeg de kaders die hij nodig had. 18 jaar was hij, toen hij naar Afghanistan ging.

Nu, 14 jaar verder, is hij onderofficier. Hij stuurt een team aan bij het uitvoeren van de orders van de officier. Een kantoorbaan is nog steeds niets voor hem, maar wat volgt hij een mooi carrièrepad! Vrijdag zag ik hoe trots en gelukkig hij is in deze rol. Dat wist ik al uit zijn verhalen, maar nu zag en voelde ik het ook. Dit is zijn wereld.

Waarom vertel ik dit? Omdat het soms een zoektocht kan zijn om het juiste beroep te kiezen. En het de moeite waard is om niet te stoppen met zoeken voordat je iets vindt dat echt bij je past.

Is moeders dan ook gelukkig? Ja, natuurlijk! Al hoop ik wel altijd dat hij naar veilige gebieden uitgezonden wordt…..

Fijne dag,
Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s