Werkgeluk

Hoger, hoger, hoger op de ladder. Tot ik merkte dat ik ongelukkig was.

Het zit in bijna ieder mens. De ambitie om het beste uit jezelf te halen. En ik denk dat dat goed is. Toch heb ik gemerkt dat er ook valkuilen zijn.

Ik was vroeger receptioniste achter de balie van een vastgoedbedrijf. Ik zag al de ‘hoge heren’ hun dure auto’s voor het pand parkeren (op hun eigen gereserveerde parkeerplaats met kenteken) en dacht: ‘Ooit loop ik daar tussen.’ Een strebertje was ik.

Ik leerde me suf en werkte me een slag in de rondte. Dat leidde ertoe dat ik opklom en steeds mooiere posities kreeg. Uiteindelijk was ik Hoofd (lekker ouderwets woord) Verkoop & Marketing en later Hoofd Gebiedsmarketing. Doel bereikt, zou je zeggen. Alleen was ik mijn werkplezier onderweg compleet verloren. Ik kreeg kansen zat, daar lag het niet aan. Het lag ook niet aan de werkgever. Het lag aan mij. De focus op ‘hogerop komen’ staat niet garant voor een fijn leven. Als zo’n functie niet bij je past.

Inmiddels, ouder en wijzer, heb ik mijn focus verlegd. Ik weet wat ik wil, wat ik kan en waar ik gelukkig van word. En ik heb voor mijzelf de omstandigheden gecreëerd zodat ik deze keuzes ook echt kan maken.

Een succesvolle carrière is er niet eentje waarbij je heel hoog in de hiërarchie bent opgeklommen. Een succesvolle carrière is er eentje waarbij je tijdens de rit zoveel mogelijk werkgeluk hebt ervaren.

Fijne dag,
Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s