Value Chain van mijn leven

Iedere dag stel ik mijzelf de vraag: ‘Ben ik nog gelukkig met wat ik doe de hele dag.’ 

Dat gaat over werk, maar ook over mijn vrije tijd. Ik vind dat belangrijk, om mezelf die spiegel voor te houden. Meestal is dat een vluchtige vraag, maar soms ga ik er echt voor zitten. 

Mijn bedrijf en projecten houd ik dan tegen het licht. Mijn hobby’s, mijn woonomgeving, mijn vakanties en workations, de relatie die ik heb met partner, familie en vrienden, mijn dromen, mijn financiële huishouden. Werkelijk alles schrijf ik op, inclusief het gevoel dat het mij geeft. Ik maak een soort value chain (marketingmodel, vertel ik later nog wel eens) van mijn leven.

Waarom? Omdat ik op dat moment aan mijn water voel dat het tijd is voor keuzes. Wat zijn ook weer mijn persoonlijke drijfveren? Wat is mijn mantra tijdens de yogalessen?

Gisteren was zo’n dag. Alles moest in mijn boekje en in mijn laptop gezet worden. Uit mijn hoofd in ieder geval. Om van daaruit het overzicht te creëren wat ik nu nodig heb. Want echt, het gaat weer alle kanten op… 

Dat is mijn valkuil namelijk. Dat mijn enthousiasme ervoor zorgt dat het in no time alle kanten op gaat. ‘Focus, focus, focus’, zeg ik dan tegen mezelf. Maar ik handel er niet naar.

Eind vorig jaar had ik ook zo’n sessie met mezelf. Het leidde ertoe dat ik afscheid nam van één van mijn opdrachtgevers. Sinds februari is die opdracht afgerond. Dus nu is er ruimte. Die ruimte wilde ik ook. Geen 40+ uur weken meer, maar een relaxte 32 uur max. 

Mijn mantra tijdens de yoga is: Hou de rust vast.’ Dus dat moet ik nu doen. Genieten van de extra vrije tijd, in plaats van hals over kop in nieuwe avonturen stappen. Dat is de uitkomst van mijn gesprek met mijzelf gisteren. 

Deze foto is mijn uitzicht in mei. Dan werk ik een maandje vanuit Puerto de Mogan, een heerlijk rustig dorpje aan zee op Gran Canaria. Een mooi vooruitzicht! Mijn werkuren schroef ik die maand terug naar 20. 

Waarom? Gewoon, omdat iedereen een Miranda verdient die stevig en in balans is en blijft. Met een big smile sluit ik mijn boekje. Zo, mijn interne boekhouding is weer op orde. Tijd voor een lange wandeling met Silas en dan een fijne serie op Netflix 😃

Liefs, Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s