Het ondernemers-DNA

Ik weer niet hoe ik het voor elkaar krijg maar ik ben altijd mijn brillenhoesje kwijt en die doekjes om je bril schoon te maken. 

Tijdens een workation in Las Palmas (november 2021) schafte mijn reisgenoot een zonnebril aan op Schiphol. En daar zat zo’n mooi vilten hoesje bij. Je raadt het al, die had ik in no time ingepikt.

Maar helaas, ook dat hoesje was ineens verdwenen. Joost mag weten waar die gebleven is….. zo raar… 

Mijn moeder was ook een weekje op Las Palmas. Ze zag mijn driftige zoekacties met lede ogen aan. Ook viel het haar op dat mijn bril, waarschijnlijk doordat hij vaak los in mijn tasje zat, nogal vies was. 

‘Kun je daar nog doorheen kijken?’, zei ze dan. En ik terug: ‘Niks helpt, alleen die microvezel vaatdoekjes. Maar die zijn zo groot, die passen niet in mijn tasje.’

Gisteren ging de bel. Ma voor de deur. ‘Ben je al klaar met je werk?’ Ik antwoordde bevestigend. ‘Oké, dan kom ik binnen, ik heb een kadootje.’ Ik trok verbaasd een wenkbrauw op en we gingen aan de eettafel zitten. 

Mijn moeder toverde met een triomfantelijke blik een stapel vilten hoesjes en mini microvezel doekjes uit haar tas en legde ze op tafel. Mijn verbazing was nu op mijn hele gezicht te zien. ‘Wat is dat?’, zei ik. ‘Die heb ik zelf gemaakt. Mijn naaimachine deed het nog’, zei ze. 

Mijn 83-jarige moeder was de stad in gegaan, op zoek naar de juiste materialen, ze had haar oude naaimachine uit de schuur gehaald, en was gewoon aan de slag gegaan. En ze had nog stof over voor nog veel meer hoesjes en doekjes, verzekerde ze mij. 

‘We moeten er een webshop van maken mam’, zei ik. ‘Met allerlei kleurtjes enzo.’ Dat vond ze geen goed idee 😀😃😀. 

Maar dit gat in de markt had ze toch maar mooi gevuld. Al was het alleen voor haar dochter. Het ondernemen heb ik niet van een vreemde ❤️. 

Liefs,
Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s