Eerst je eigen zuurstofmasker, dan dat van je kind

Ik heb er best lang over gedaan om erachter te komen hoe belangrijk het is om voor jezelf op te komen. 

Jarenlang dacht ik dat het het fijnst was om mensen om mij heen gelukkig te zien. Daar richtte ik mij vooral op. 

Heel soms gaf ik aan wat ik wilde, maar de frustratie over iets was dan al zo hoog opgelopen dat het er niet echt op een tactvolle manier uitkwam 😃. 

Uiteindelijk help je daar dus niemand mee, met dat pleasegedrag. Jezelf niet, je dierbaren niet en je collega’s ook niet. Want ze weten niet wat ze aan je hebben. 

Is het herkenbaar voor je, vraag je dan eens af waarom je dit doet. Is het fijn om waardering te krijgen? Is het een manier om zelf minder verantwoordelijkheid te voelen? Je ergens achter te verschuilen? Is het omdat je denkt dat je het zelf niet kan? Of niet verdient? Dat jouw mening er niet toe doet? Niet belangrijk is? Weet je eigenlijk niet wat je zelf wilt? Of hoe je voor jezelf op moet komen? Ben je conflictmijdend?

Wanneer je deze vragen voor jezelf beantwoordt, zet je de eerste stap naar een bewuster leven. Een leven waarin veel mensen om je heen een rol hebben, maar jij zelf centraal staat. 

Is dat egoïstisch? Nee! Een sterke persoonlijkheid straalt rust en energie uit. Is in balans. En kan vanuit die basis ook anderen helpen om in zijn of haar kracht te staan. 

Ga je erover nadenken? 

Liefs,
Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s