Ruimte voor iedere invalshoek

Een mooi, open gesprek is een ervaring waar je altijd iets van leert. Ieder mens redeneert vanuit zijn/haar persoonlijke positieve intentie. Wanneer alle deelnemers aan het gesprek zich daarvan bewust zijn en er ruimte voor geven, ontstaan inzichten die je in je eentje nooit had kunnen bedenken. 

Soms is het zo dat in het enthousiasme of het vuur van het gesprek de intentie van jezelf een tunneltje vormt, waardoor je minder openstaat voor andere invalshoeken. Dat is jammer, want je ontneemt jezelf een leermoment.

Natuurlijk hoef je het niet met alle meningen eens te zijn. Maar die afweging is zoveel zuiverder als je eerst alle wegen hebt onderzocht. 

Een goede gespreksleider kan helpend zijn, als er echt belangrijke stappen gezet moeten worden. Als gediplomeerd mediator en coach vervul ik die rol graag. In brainstormsessies of als dagvoorzitter. 

Het is zo gaaf om te zien hoeveel kennis er in een team zit en hoeveel waardevolle input dit geeft. En niet te vergeten, hoe gemotiveerd een team is in de uitvoering als het plan gezamenlijk tot stand gekomen is! 

Groet,

Miranda

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s