Niets komt je zomaar aanwaaien. Ook geluk niet.

Gisteren carpoolde ik met iemand met wie ik in een project zit. Er ontstond ineens een mooi gesprek over geluk. 

‘Ach,’ zei ze: ‘Je kunt niet elke dag gelukkig zijn. Soms gaat het ook gewoon z’n gangetje.’ 

Die woorden blijven een beetje hangen bij mij. Want wat is geluk dan eigenlijk? Is dat een euforische state of mind waarin je op een veranda over het strand heenkijkt? (zoals hier op Langkawi). Of met een groep vrienden aan het bbq-en bent? Of ontdekt dat je samen een kindje mag krijgen? Of gaat trouwen? Of…… vul maar in. Allemaal mooie momenten.

Voor iedereen zijn die momenten anders. Iedereen haalt zijn/haar geluk uit andere dingen. Op zichzelf al een eye-opener. Maar daar wil ik het nu even niet over hebben. 

Is geluk inderdaad die aaneenschakeling van momenten? En ben je daarbuiten niet gelukkig? Gaat het daarbuiten ‘gewoon z’n gangetje’? 

Tsja, ik zit er toch iets anders in. Mijn geluk zit ‘em vooral in de wijze waarop ik mij ELKE DAG voel. Hoe ik uit bed stap. Hoeveel energie ik heb. Hoe mijn dag gevuld is. Hoe leuk ik die dingen vind. En de vrijheid om daarin te tweeken, als iets minder voelt. 

Mijn ambitie ligt een stuk hoger dan af en toe een geluksmoment. Ik wil 24/7 gelukkig zijn. Natuurlijk lukt dat niet altijd. In ieder mensenleven gebeuren er dingen die je verdrietig maken, boos maken of je teleurstellen. Hoeveel invloed laat je dat vervolgens hebben op je leven? Hoe ga je ermee om? Wat zet je er tegenover?

Makkelijk praten? Nou, neem van mij aan, die rugtas is vrij vol hoor bij mij. Maar toch…. ik hou hem licht. Ik laat hem zweven. En ik koester hem. Die rugzak. Omdat hij ook staat voor de volheid van het leven en alle mooie herinneringen. 

Daarom lukt het mij om elke dag gelukkig te zijn. En als ik dat even niet ben op zoek te gaan waarom niet. En daar zelf iets aan te doen. Er echt aan te werken. Want niets komt je zomaar aanwaaien. Ook geluk niet. 

Liefs, Miranda

Ps: nog even over die dame waar ik mee carpoolde. Voor haar bleek dat geluk juist te zijn dat alles gewoon zijn gangetje gaat 😃. Hoe mooi is dat?

Gepubliceerd door Miranda Hogeboom

Miranda Hogeboom is een NIMA C marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Zij voert opdrachten uit via haar bedrijf WEBtalk, op het gebied van online storytelling en contentmarketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s